6 argumente pentru a alege un monitor cu diagonală mare


182

Vremurile în care monitoarele cu diagonală de 15 sau 17 inch erau la mare căutare au apus demult. Acum monitoarele cu diagonală mare, de peste 20 inch, sunt din ce în ce mai răspândite, devenind de-a dreptul un standard când vine vorba de alegerea unui monitor pentru desktop-uri. O dată cu scăderea prețurilor, au devenit din ce în ce mai căutate monitoarele cu diagonale cuprinse în intervalul 21–24”, iar mai nou câştigă popularitate cele de 27” sau mai mari!

Chiar am nevoie de un monitor mare?

Dacă deja ai un monitor, fie el mic sau mediu, e normal să te întrebi de ce ai avea nevoie de un altul. Doar pentru că ar fi mai MARE? Ei bine, iată câteva motive pentru care ar merita să-ţi cumperi un nou monitor, mai mare:

1.    Monitoarele mari pot crește productivitatea. S-au efectuat studii care au dovedit faptul că persoanele ce lucrează pe astfel de device-uri reușesc să își finalizele munca mai repede. De exemplu, folosirea unui program precum Microsoft Outlook pe un monitor de 22” e în mod semnificativ mai eficientă decât pe un ecran de 17”.
2.    Monitoarele din ultimele generaţii au luminozitate si contrast mai bune. Tehnologia LCD a ultimilor ani a avansat semnificativ. Pe lângă sporul de luminozitate și contrast pe care le oferă, aceste monitoare, cu rezoluțiile lor mari, aduc beneficii și din punctul de vedere al efectului asupra ochilor, reducând oboseala datorată muncii îndelungate în fața ecranului.
3.    Prețurile monitoarelor mari sunt acum foarte accesibile. Nu vorbim de modele cu diagonale de 27” şi peste – acestea sunt destul de scumpe încă – ci de modele cu diagonale “normale”, de 21–24”, foarte multe modele tip consumer având preţuri sub 500 de lei. Desigur, poţi opta oricând pentru un monitor refurbished sau second hand, caz în care vei face o afacere şi mai bună!
4.    Perfecte pentru multimedia. Un film la calitate de DVD, cu rezoluţie full HD, va avea un cu totul alt impact pe un monitor mare şi luminos. De fapt, nici nu vei mai avea nevoie de TV! În plus, experienţa de gaming va fi mult mai reală, mărimea ecranului permiţându-ţi să te cufunzi în joc şi să uiţi de realitate.
5.    Arată foarte bine. Am lăsat la urmă factorul estetic, deși trebuie să recunoaștem că un monitor slim, cu design modern, ne atrage şi ne inspiră!

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru a investi într-un monitor cu diagonală mare, iar dacă vei fi în situaţia de a-ţi căuta un nou monitor pentru calculatorul tău, aruncă un ochi şi peste oferta de monitoare second hand şi refurbished de la EVOcomputers. Vei găsi produse de calitate, la preţuri mult sub piaţă.

EVOcomputers: avantajos – performant – verde!

Etichete: , , , , , , , , ,