7 gadget-uri pe care să le iei cu tine în vacanță!


5

În viața de zi cu zi suntem înconjurați de zeci de device-uri și gadget-uri, care ne fac viața mai ușoară (sau nu?), ne mențin conectați la marele World Wide Web, ne apropie de prieteni și ne facilitează relațiile profesionale. Suntem obișnuiți cu ele și au ajuns să ne fie indispensabile.

Așa că întrebarea nu este dacă iei vreun gadget cu tine în vacanță (pentru toți luăm cu noi minim unul) ci care le vei duce cu tine, astfel încât să te ajute să te relaxezi, dar să rămâi în continuare conectat la viața reală?

Majoritatea ar spune că e suficient să iei cu tine un telefon mobil pentru a putea comunica cu cei de acasă. Dar – pentru că trăim într-o eră digitală – am făcut un top ceva mai consistent de gadget-uri pe care să le pui în bagajul de concediu, care te vor ajuta să îți faci vacanțele memorabile și plăcute!

1.    Smartphone (încărcat 100%)
Cu siguranță un smartphone este un gadget absolut indispensabil în orice vacanță. Fie că descarci o aplicație prin care cumperi bilete de avion mai ieftine, fie asculți muzică pe el în timpul zborului sau pe plajă, te joci pe el, îți faci ordine printre e-mailuri, folosești aplicații de traduceri sau schimburi valutare – vei găsi oricând o utilizare a acestuia. Totuși, fii atent ce conexiune la internet folosești atunci când călătorești. Îți recomandăm să dezactivezi toate conexiunile Internet cu rețeaua ta de telefonie mobilă, dacă vrei să eviți costurile suplimentare. Setează-ți telefonul să funcționeze doar când se conectează la o rețea Wi-Fi.

2.    Căști de urechi 
Când zbori cu avionul sau călătorești cu trenul/autocarul, există un zgomot de fond destul de puternic din cauza motoarelor. Sau poate pur și simplu ai niște vecini de scaun gălăgioși sau cu copii mici care plâng. Un set performant de căști de urechi va bloca destul de bine zgomotele nedorite și te vei putea bucura de călătorie fără alte deranjamente. Poate chiar vei reuși să ațipești!

3.    Laptop
Unul din cele mai importante gadget-uri pe care te vei bucura că l-ai luat cu tine în vacanță e un laptop. S-ar putea să nu reușești să te descurci doar cu un smartphone, așa că îți propunem varianta unui laptop, ușor, portabil, pe care nici nu vei simți că îl ai cu tine, însă îți va oferi nenumărate beneficii (vizionarea de filme, descărcarea pozelor, internet browsing, etc). Câteva variante de laptopuri refurbished ieftine le găsești aici.

4.    Mouse (preferabil wireless)
Știm cu toții ce neplăcut e să folosești mousepad-ul unui laptop. Așa că de ce să nu optezi pentru un mouse wireless mic, care să îți ofere lejeritate și să nu te încurce cu fire și conexiuni inutile?

5.    Aparat foto – ideal un DSLR
Făcând poze doar cu telefonul sau cu un aparat foto simplu nu vei reuși să surprinzi toate detaliile vacanței tale. Îți recomandăm un DSLR (Nikon sau Canon). Știm că nu sunt ieftine, dar investiția va merita pentru mulți ani de acum înainte. Cu toate acestea, ține cont de faptul că trebuie să achiziționezi, pe lângă body, și un obiectiv, o geantă, carduri de memorie, poate chiar și un trepied. Dacă achiziționezi un aparat care se poate conecta la rețele Wi-Fi, vei putea să îți transferi pozele direct pe telefon sau pe calculator.

6.    GPS
Fie că vei călători cu mașina spre destinația ta sau te vei plimba pe jos printr-un oraș necunoscut prin care nu vrei să te pierzi, acest device îți va fi de un real ajutor. Sigur, poți folosi și GPS-ul smartphone-ului, însă îți va consuma bateria extrem de repede, plus s-ar putea să nu funcționeze perfect, nefiind un gadget specializat în așa ceva. Ai grijă doar să îți încarci GPS-ul cu versiunile actualizate ale hărților de care ai nevoie!

7.    eBook reader
Un smartphone ar putea să înlocuiască acest gadget, dar cred că ești de acord că te vor durea ochii din cauza ecranului mic. E mult mai indicat să iei cu tine cu eBook reader (ex: Kindle) special creat pentru a diminua oboseala asupra ochilor și ai suficientă capacitate de stocare pentru toate cărțile tale preferate. Totodată, nu vei consuma deloc din bateria telefonului!

Pe lângă cele de mai sus, mai trece pe listă toate încărcătoarele necesare, baterii de rezervă dacă e cazul, șervețele de curățat ecranele (pe care vei pune mâna plin de ulei și nisip de pe plajă) și cabluri de conectare ale device-urilor între ele.

Indiferent unde te poartă drumurile vara aceasta, aceste gadget-uri te vor ajuta să îți faci vacanța cât mai frumoasă și memorabilă, să îți umpli momentele de inactivitate și să fii în continuare la curent cu ce se întâmplă acasă!

Echipa EVOcomputers îți dorește o vacanță frumoasă!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,