O soluţie MAI VERDE – cu echipamente IT&C ReUtilizate!


158re

Redând viaţă calculatoarelor, oferim beneficii sociale şi protejăm mediul!

Conform unui studiu internaţional, pentru a produce un singur calculator se consumă cel puţin 240 kg de combustibili fosili, 22 kg de produse chimice, 1500 l de apă şi numeroase materiale rare aduse de peste tot din lume: cupru din Chile, aur din Africa de Sud şi nichel din Rusia.

Implicaţiile asupra mediului sunt cât se poate de clare – producerea calculatoarelor implicând un consum uriaş de resurse şi energie. Datorită ritmului crescut de inovare în domeniul IT&C din ultimii 10-20 de ani, tot mai multe astfel de produse ajung la capătul ciclului de viaţă foarte rapid, mult înainte de a fi uzate fizic sau tehnic.

Alternativele ecologice sunt reciclarea (ReCYCLE) sau reutilizarea (ReUSE). Cu toate că reciclarea e folosită pe scară largă, reutilizarea produselor IT second hand şi refurbished este de departe soluţia cea mai benefică pentru mediu, deoarece chiar şi reciclarea presupune un consum de resurse şi energie. Astfel, pentru a recupera anumite părţi utile din calculatoare, se consumă resurse pentru transport, dezasamblare, distrugere, şi alte procese fizico-chimice. În fapt, ReUTILIZAREA s-a dovedit a fi de până la 20 de ori mai eficientă şi economică d.p.d.v. energetic decât reciclarea!

Reutilizarea calculatoarelor aduce în plus şi beneficii sociale, deoarece accesul la produse IT second hand şi refurbished este mult mai facil pentru cei ce nu îşi permit un calculator nou. Astfel, facilităm accesul la educaţie şi comunicare unor grupuri sociale cu venituri mici, dar nu numai.

Produsele IT reutilizate – ecologice, economice, performante!

Am înfiinţat magazinul online EVOcomputers.ro în 2010, moment în care în oferta noastră aveam doar calculatoare second hand. Încă de pe atunci am importat echipamentele IT direct, fără intermediari, din ţări precum Germania, Olanda, Suedia. Toate produsele noastre sunt supuse unor teste şi sunt recondiţionate înainte de a fi puse din nou în vânzare. În felul acesta, extindem ciclul de viaţă al acestor produse, iar beneficiile pentru mediu, aşa cum am văzut mai sus, sunt semnificative!

„Un calculator care este considerat învechit de către o corporaţie multinaţională poate să ofere unui alt utilizator, fie el individual sau o companie mai mică, tot ce are nevoie, la un preţ mult mai mic decât preţul pieţei”, consideră Adrian Covaciu, general manager al EVOcomputers. „A arunca sau a înlătura complet de pe piaţă un calculator după doar 3-4 ani de utilizare este un comportament cu consecinţe nefaste la scară macro. Suntem perfect de acord şi susţinem inovaţia în domeniul IT, apreciem noile modele de hardware şi evoluţia programelor informatice, însă business-ul nostru se adresează nevoilor utilizatorilor individuali, micilor afaceri sau organizaţiilor şi instituţiilor şcolare, care pot să se folosească încă mulţi ani de aceste echipamente perfect funcţionale şi încă foarte performante. Majoritatea sunt clasa business, astfel încât durata lor de viaţă şi capacitatea lor este net superioară multor produse noi din clasa consumer”.

Produse second hand şi refurbished sunt:

  • Testate şi retestate: pentru a-şi menţine standardele de performanţă şi a fi perfect funcţionale când vor fi repuse în vânzare
  • Curăţate şi revalorizate: pentru a îndeplini şi criteriile estetice necesare
  • Reutilizate şi reînnoite: intervenim în ciclul de viaţă al acestor produse, salvându-le de la depreciere şi casare prematură. Prin intervenţii minimale din punct de vedere al impactului asupra mediului (curăţare, retestare, înlocuirea unor componente uzate etc.), repunem produsele în circuitul economic, reciclând şi revalorizând tehnologia IT
  • De marcă: provin de la mari producători de calculatoare, ale căror produse sunt renumite pentru performanţă şi robusteţe: DELL, HP, Lenovo, etc.
  • Garantate: oferim o garanţie de minim 12 luni pentru orice produs vândut
  • Licenţiate: opţional, poţi achiziţiona o licenţă Microsoft Refurbished Home sau Professional cu orice calculator second hand sau refurbished, la un preţ avantajos!

Fă şi tu un bine mediului înconjurător!

Iată câteva modalităţi suplimentare prin care poţi să îţi aduci foarte uşor contribuţia la protejarea mediului şi la reducerea consumului de resurse:
1.    Opreşte toate monitoarele şi orice alte aparate atunci când nu le foloseşti.
2.    Înainte să printezi un document, întreabă-te dacă e cu adevărat nevoie să faci asta.
3.    Când merge aerul condiţionat închide uşile şi geamurile.
4.    Păstrează echipamentele IT curate şi reciclează-le când nu mai ai nevoie de ele.
5.    Când iei decizia de a cumpăra un produs IT caută soluţiile verzi (ecologice).
6.    Setează-ţi screen saver-ul astfel încât să pună rapid monitorul în stand-by când nu e utilizat.
7.    Dacă nu foloseşti calculatorul de ce nu îl închizi? Foloseşte funcţia sleep/hibernate.

Cumpărând calculatoare second hand sau refurbished precum și laptopuri second hand sau refurbished faci un bine mediului înconjurător, eşti MAI VERDE! Îţi garantăm că performanţele tehnice vor fi la nivelul aşteptat, iar economiile la bugetul personal vor fi vizibile!

GREEN IT: Reduce – ReUse – ReLove IT:)

1

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,