Tot ce vrei să ştii despre calculatoare şi laptopuri REFURBISHED


Nou – second hand – refurbished – folosit o singură dată – uşor uzat – aproape nou.

Sunt termeni pe care îi auzi frecvent când doreşti să achiziţionezi diverse produse. Dar când vine vorba de produse REFURBISHED, multă lume are reţineri. De ce? Poate pentru că pur şi simplu nu se înţelege exact ce sunt aceste produse, de unde provin ele şi, din dorinţa de a evita o greşeală costisitoare, lumea preferă să aleagă NOU sau SECOND HAND, unde nu există atâtea semne de întrebare asupra caracteristicilor.

Ce înseamnă mai exact un desktop sau laptop refurbished?

Nu sunt produse noi? Nu chiar. Sunt second hand atunci? Nu. Citeşte mai departe… Calculatoarele refurbished sunt laptopuri şi PC-uri desktop brand (adică sunt calculatoare produse de companii de top, precum HP, IBM; Acer, Dell, Sony, Fujitsu, etc., nu asamblate “pe componente”), în general din clasa business, care cu toate că arată impecabil şi funcţionează perfect, sunt în medie mai ieftine cu 40% faţă de produsele noi, unele preţuri ajungând să fie chiar şi cu 80% mai mici!

blog

De unde vin calculatoarele şi laptopurile refurbished?

Calculatoarele refurbished provin din diferite surse:

 • corporaţii cărora le expiră leasing-ul (multe firme mari achiziţionează calculatoare prin leasing, astfel că după o anumita perioadă, aceste echipamente IT se reîntorc la producător, după care firmele achiziţionează altele noi bazate pe acelaşi sistem de leasing)
 • firme care îşi schimbă regulat tot parcul de PC-uri (doresc să treacă la o generaţie mai nouă de calculatoare pentru angajaţi, îşi modernizează sediul, tehnica de lucru, etc.)
 • produse folosite în târguri, expoziţii, demonstraţii, showroom-uri (unde au fost expuse la raft sau folosite în prezentări)
 • lichidări de suprastocuri (pentru a face loc pe raft sau în depozite pentru produsele noi, un vânzător sau un producător poate redistribui la preţuri diminuate tot stocul de calculatoare de care nu mai are nevoie cu denumirea “Factory Refurbished”)
 • produse înapoiate producătorului datorită unui defect minor (acest defect este remediat, iar produsul testat şi apoi revândut ca refurbished)
 • clienţi care şi-au returnat din diverse motive produsele cumpărate online (mici zgârieturi pe carcasă, ambalaj deteriorat, etc. Totodată, magazinele online sunt obligate de lege să aibă o politică de retur care oferă posibilitatea cumpărătorilor de a returna un produs fără nicio explicaţie în termen de 10 de zile, interval de timp în care un client se poate folosi de un produs, returnându-l ca nou).

Important de ştiut: Înainte de a fi puse din nou în vânzare, toate calculatoarele sunt testate şi recondiţionate dacă este cazul, de aceea majoritatea produselor arată ca noi şi cel mai important, toate funcţionează perfect. Prin prisma acestor informaţii, refurbished nu are nicio conotaţie negativă, cum erai poate tentat să crezi până acum.

Avantajele calculatoarelor refurbished:

 1. Preţul în medie este cu 40-60% mai mic decât preţul pieţei.
 2. Calculatoarele refurbished sunt în stare excelentă de funcţionare şi de cele mai multe ori arată ca noi.
 3. Produsele sunt livrate în ambalajul original, sau dacă acest lucru nu este posibil, sunt livrate în cutii sigilate, în care produsele sunt protejate pe toată durata transportului.
 4. Au o rată mică de defectare, întrucât sunt testate individual înainte de a fi resigilate
 5. La alegere, calculatoarele refurbished pot fi echipate cu licenţă de Windows 7 (care, apropo, costă mai puţin în cazul ăsta – link spre http://bit.ly/1dWSlGz).
 6. Pachetul include toate accesoriile necesare: cabluri, CD-uri etc.
 7. Garanţie pe un 1 an de zile, sau uneori mai îndelungată.
 8. Majoritatea sunt din clasa business, având astfel componente de calitate, sisteme de răcire bune comparativ cu PC-urile de tip consumer.

De ce să alegi un calculator refurbished în detrimentul unuia făcut “pe componente”?

Calculatoarele refurbished, fiind PC-uri brand, sunt configurate şi testate de specialiştii de la HP, Dell, Lenovo etc., fiind astfel asigurată compatibilitatea dintre componente, optimizat consumul de energie şi maximizate performanţele.

Prin contrast, în cazul calculatoarelor ”pe componente”, aproape fără excepţie există probleme de compatibilitate între componente (de cele mai multe ori este aleasă o placă de bază ieftină care limitează performanţele procesorului şi a memoriilor), consumă mult, sunt zgomotoase şi au o răcire ineficientă.

Alege un calculator refurbished şi poţi avea fiabilitate şi garanţia calitaţii la un preţ mult mai mic faţă de unul nou! Îţi garantăm că nu vei sesiza nicio diferenţă între cele două tipuri de produse!

Te aşteptăm la noi în showroom să le testezi!

Etichete: , , , , , ,

Leave a Reply