Responsabilitate sociala

Preloader

Responsabilitate sociala

EVOcomputers a susținut cu mândrie BattleLab Robotica 2014!

EVOcomputers a a fost alături de studenții clujeni din cadrul UTCN, participând la un eveniment tehnic competitiv aflat la a 4-a ediție: BattleLab Robotica.

Fenomenul BattleLab Robotica a început în 2011, când BEST Cluj-Napoca și Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și-au unit forțele pentru un eveniment unic în oraș – un concurs de sumo robotic.

 

Concursul este adresat tuturor studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi tuturor studenţilor din universităție cu profil tehnic din România, indiferent de specializarea sau de anul de studiu din care fac parte.

Tema evenimentului este implementarea de roboți de sumo autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers în competiții de tip  “1 la 1”. Concursul BattleLab Robotica reprezintă o oportunitate pentru studenţi de a-şi valorifica abilităţile practice pe baza conceptelor teoretice asimilate pe durata anilor de studiu.

De la an la an, roboții au devenit tot mai puternici iar competiția tot mai palpitantă! Evenimentul a avut loc în dat de 12 aprilie 2014 și s-a desfășurat în incinta Universităţii Tehnice pe strada Bariţiu nr. 26 în amfiteatrul P03.

"În cadrul acestei ediţii au participat 21 de echipe de studenți de la universitățile cu profil tehnic din România, care au muncit luni în șir la realizarea robotului, acesta fiind un proiect complex la care sau aplicat cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Echipele au fost formate din maximum patru studenţi, competiţia respectând regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament", au declarat reprezentanţii evenimentului.

Cine a câştigat?

Pe locul 1 s-a clasat robotul BULLET, membrii echipei au declarand cu mândrie că: „Am început destul de rău. Până ieri robotul nostru nu a mers, dar azi am dat lovitura! O mică schimbare la robot ne-a modificat toată performanța și am câștgat”!

Pe locul secund s-a clasat robotul WOLF, membrii echipei care au venit chiar de la București declarând: “Noi am venit să testăm robotul. Am venit participat la invitația lui Septimiu și ne-am simțit foarte bine. Am reușit să ne cunoaștem robotul mai bine”.

Noii veniţi în competiție, mândrii posesori ai robotului intitulat RUGINĂ au ajuns să se claseze pe locul 3. Plini de entuziasm aceștia au declarat: “Am pornit de la ideea să facem un robot care să pornească și am reușit să obținem locul III! Suntem foarte fericiți ”

Premiul de popularitate: Rugina
Premiul pentru BEST Design: Matilda
Premiul pentru cel mai viteaz robot: Ion

EVOcomputers a premiat la finalul evenimentului una din echipele câștigătoare. "Suntem bucuroși să vedem că tinerii au preocupări extra-curiculare atât de competitive și ambițioase! Atmosfera din cadrul concursului a fost incendiară și ne-a confirmat faptul că investiția în tineri și în educație este benefică și generează rezultate încurajatoare! Felicitări tuturor studenților participanți și mai ales câștigătorilor. Așteptăm cu nerăbdare următoarele ediții!", a declarat la finalul zilei Adrian Covaciu, General Manager EVOcomputers

 

 

© 2019 EVOcomputers Cluj-Napoca. Toate drepturile rezervate.